Hopp til hovedinnholdet

Bot for ordensforstyrrelse. Må jeg søke om visum for innreise i USA?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Har et spørsmål anngående innreise til USA. Var en tur i fyllearresten sist sommer og fikk bot for ordensforstyrrelse. Har forstått at dette kommer på rullebladet og derfor på om jeg må søke om visum eller om det holder med registrering under Visa Waiver Program? Jens

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Norske statsborgere som skal besøke USA, og som skal oppholde seg i landet i mindre enn 90 dager, trenger i utgangspunktet ikke visum. Det er fordi norske statsborgere faller inn under det såkalte Visa Waiver programmet, som det virker som du kjenner til.

Dersom du er siktet eller dømt for visse typer forbrytelser eller forseelser må du likevel søke om visum. Dette gjelder for forhold knyttet til narkotika og handlinger som viser såkalt "moral turpitude". En bot for ordensfortyrrelse vil ikke omfattes av dette begrepet. Du trenger dermed ikke å søke om visum.

Med vennlig hilsen

Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise