Hopp til hovedinnholdet

jeg har hørt at det kan være litt vanskelig å få visum og sånn til USA.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

jeg har hørt at det kan være litt vanskelig å få visum og sånn til USA. Men hva om man først reiser (med fly) til Canada, og så reiser man med tog eller noe over grensen til USA. Risikerer man å bli stanset på grensen inn til USA, og tvunget til å returnere til f.eks. Norge?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er usikker på hvorfro du tenker det er vanskelgi å komme inn i USA. Som turist er det enkelt å få visum til ferieopphold. esta.cbp.dhs.gov/esta/

Vi har dessverre ingen si fagpanelet som kan gi deg et råd knyttet til innreise til USA. Kontakt ambassaden for konkret informasjon om innreisekriterier. DU kan også lese om USA på www.landsider.no


Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise