Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten er under 16 år, kan han reise med oss på fly?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Familien min og jeg reiser til Spania i sommer med flyselskapet Ryanair. Nå som vi allerede har bestilt billetter og foreldrene mine har godatt at kjæresten min kan være med (etter vi bestilte billetter), så finner jeg ut at kjæresten min ikke kan fly alene for han har ikke lov siden han er under 16 år. (Ryanair sin lov) Hvordan kan kjæresten bli med i det hele tatt da? Man må ha samme bookingnummer, går det an å endre på det, sånn at det blir likt bookingnummer og flyselskapet vet at han har følge med oss? Hilsen en litt bekymra jente!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres spennende ut med reise :)

Skal dere reise med samme fly? I så fall reiser han ikke alene. Kanskje Ryanair har et skjema på nettsiden som kan fylles ut om man reiser uten foreldrene. Om ikke kanskje dere kan prøve med å la foreldrene til kjæresten kopiere ID-bevis og skrive at han kan reise med dine foreldre på reise. Vi har ingen garanti for at vil fungere, men har ikke kjennskap til at dette ikke har gått. 

Uansett tenker jeg dette er en sak for foreldrene til kjæresten din å vurdere, da det er de som har ansvaret. 

Lykke til!


Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise