Hopp til hovedinnholdet

I høstferien skal jeg reise til Japan med fly... ALENE!! For

Gutt 15 år
 

Spørsmål

I høstferien skal jeg reise til Japan med fly... ALENE!! For å komme dit må jeg bytte fly i Amsterdam og Paris. Jeg har aldri reist med fly alene før og jeg har heller aldri vært med på en tur der jeg må bytte fly for å nå destinasjonen. Er det vanskelig å finne fram til neste fly og er det noe som er lurt å vite når jeg skal reise?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er spent.

Har du snakket med foreldrene dine om dette? Om de lar deg reise alene dit, tenker jeg at de har reist en del, og at de kan forklare deg hovrdan du finner fram til flyene, gaten og lignende ved flybytter.

Selve innsjekkingen i Norge vil jo gå ganske enkelt, du sjekker inn eventuell bagasje, og kommer deg gjennom sikkerhetskontrollen. Så finner du flyet ditt (flightnr og destinasjon) på skjermen, som også viser deg hvilken gate flyet går fra.

Spør gjerne ved innsjekkingen om du må sjekke ut bagasjen din på mellomlandingen. Vi kjenner ikke til rutinene og reglene for alle land, men har erfart at du ofte ikke trenger å sjekke ut og inn bagasjen din på en mellomlandingsdestinasjon.

På flyplassene du mellomlander, må du igjen lete opp dit fly(flightnr og destinasjon) og finne gaten. Sjekk også hvilken terminal flyet skal gå fra, så du vet. Lurt å beregne litt god tid, og av erfaring vet vi at det er lurt å komme relativt tidlig til gaten.

Jeg håper det var forståelig for deg, men anbefaler deg å snakke med foreldre om dette. I noen tilfeller må man fylle ut innreisekort, de skal du få utlevert på flyet før du lander. Spør gjerne flyvertene også om du har spørmsål, de er gode på å informere.

God reise og lykke til!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise