Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd fordi moren min skal ut å reise alene, hva gjør jeg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Moren min skal reise snart til trondheim og eg har ein dårleg følelse å eg trur at noko kommer til å sje faren min reiste ein uke siden å eg hadde ikkje ein dårleg følelse eg har lyst at eg og pappa skal kjøre eg veit mangen folk sier at fly er tryggere en bil men eg føler at du har mer kontroll når du kjører bil hun blir vekke sirka ein uke , hun har reist åleine før å det gjikk heil fint å det var heilt til brasil. Men eigentlig så er ikkje eg vant til at foreldrene mine reiser eg har fortalt dei om frykten min men hun liker ikkje å snakke om det for hun må fare uansett å hun blir lei seg å ikkje vil fare pga ej blir lei meg. det angår jobb. Eg kommer til å savne henne veldig masse har du nokon tips til meg mot dette å for å ikkje savne henne så masse å bere ikkje tenke på dette plis svar fort hun reiser om 3 dagar. Det hadde vert bedre vist hun ikkje reiste åleine men hun vil ikkje hamed seg nokon.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er mange som er redd for å miste sine foreldre. Tanken på at de man er veldig glad i skal bli borte skremmer de fleste. Det er viktig at du forteller moren din om at du er bekymret. Det å snakke om sine bekymring hjelper ofte. hvis moren din vet om dette kan hun kanskje trygge deg på at hun passer på seg selv og kontakte deg oftere enn hun ellers ville ha gjort.

De fleste foreldre setter pris på at barna forteller hvordan du har det selv om de har det vanskelig. Det å savne noen man er glad i når de er borte er helt vanlig selv om det er ubehagelig.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise