Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingen personnummer fordi jeg har bodd i norge i 2,5 år. Trenger jeg pass til Danmark?

 

Spørsmål
Heiii.. jeg er en gutt på 15 år . og har en spørsmål . går det ann å reise til danmark hvis man ikke ha pass? jeg skal reise med skolen og det er skolen som har kjøpt beletene til oss vi skal til en tur og jeg har ingen PERSONNUMMER bankkort eller noe for jeg har bodd i norge i 2 og halv og så jeg er ikke sikkert på om man trenge pass eller ikke kan du hjelpe meg med det? :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Utgangspunktet er at det er passfrihet for norske statsborgere som reiser til Danmark. Uansett vil jeg anbefale deg at du tar med en eller annen form for identifikasjon på reisen, og i den forbindelse er et pass alltid fint å bruke som legitimasjon.

På bakgrunn av de opplysningene du gir angående personnummer og antall år i Norge, legger jeg til grunn at du ikke er norsk statsborger. Det vil derfor kunne gjelde andre regler for deg. Derfor anbefaler jeg deg å ta kontakt med politiet eller UDI for nærmere informasjon om hvilke dokumenter du trenger for å reise til Danmark.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise


Quiz: Hva vet du om dine klagemuligheter?

Hva gjør du hvis du mottar reklame på epost selv om du har sagt nei til å motta?