Hopp til hovedinnholdet

Fartsbot, innreise til USA, Canada eller Australia

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Typen min og meg har planlagt en tur rundt om i verden neste år. Men, tidligere i år fikk han fartsbot på 8000,- og mistet lappen i 3mnd. Har leita og lest, men klarer ikke å bli klok på det; vil dette gjøre så han ikke kan komme inn i USA, Canada og Australia?? Setter kjempepris på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vanligvis trenger ikke norske statsborgere som skal være i USA i mindre enn 90 dager å søke om visum før man reiser. Dette fordi norske statsborgere omfattes av det såkalte Visa Waiver programmet som kort sagt går ut på at man fyller ut ESTA-registreringsskjemaet på internett før man reiser.Hvis man har blitt siktet eller dømt for en forbrytelse kan det være at man blir nødt til å søke om visum til USA. Før du ankommer Canada må du fylle ut et innreiseskjema som deles ut på flyet. Turister som skal oppholde seg i Canada i inntil 6 måneder trenger ikke visum. Norske borgere må ha elektronisk visum for kortere opphold i Australia. (Visumbestemmelsene er i stadig endring, så det kan være lurt å oppdatere seg før man skal reise.)

Jeg kan ikke se for meg at det at kjæresten din har fått en fartsbot skal hindre han innreise til USA, Canada eller Australia uten at jeg kan si dette helt sikkert.

Du kan lese mer om hva som kommer på politiattesten og om visum til USA i artiklene du finner nedenfor.

www.ung.no/kriminalitet/1132_Hva_kommer_p%C3%A5_rullebladet__%28politiattesten%29.html

www.ung.no/lovbrudd/2907__Jeg_har_noe_p%C3%A5_rullebladet_-_kan_jeg_reise_til_USA.html

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise