Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg dra med en venninne på språkreise?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal på så språkreise neste år, og jeg lurte på om jeg skulle ta med en venninne eller ikke. Har hørt at det er best å dra alene siden da får du flere venner men vet ikke. Lurte også på om hva som er smartest å ta enten camp eller vertsfamilie (skal til Florida)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du skal på språkreise! Om du skal ta med en venninne eller ikke på dette, er vanskelig for meg å vite. Men jeg forstår at du stiller dette spørsmålet, for det kan jo ha noe å si for din opplevelse på språkreise.

Det er du som kjenner degselv, venninnen din og deres vennskap best, og det er derfor viktig at du stiller degselv noen spørsmål: Tror du det vil påvirke opplevelsen din positivt eller negativ at hun blir med? Er dere gode på å være sosiale med andre og få nye venner sammen? Er det en fare for at dere ikke får nye venner? Vil du vokse på samme måte? Hvilke positive ting får du ved å reise alene? Og motsatt? Hva er negativ?

Det kan være lurt å skrive ned argumenter for og i mot og tenke litt på disse tingene. Kanskje du kan prate med en rådgiver på skolen din eller høre hva foreldrene dine sier? Eller snakke med språkreiseorganisasjonen du har tenkt til å reise med?

Og dersom du bestemmer deg for å dra med en venninne, snakk med henne om disse tingene også. På denne måten kan dere avklare litt hvilke forventninger dere har, og bli enige om hva dere ønsker. Er du redd for at dere ikke vil få nye venner siden dere er to - snakk sammen om dette. Bli enige om hva dere ønsker, og eventuelt en strategi for å få nye venner.

Det er til slutt opp til deg å finne ut av hva som føles mest riktig. For det kan være positive sider med begge.

Hva som er smartest å velge av camp og vertsfamilie, er også et vanskelig spørsmål. Hva svaret er avhenger av deg og hva du er interessert i. Jeg har dessverre ikke vært på språkreise selv, så det er vanskelig for meg å beskrive hva disse tingene går ut på. Men jeg antar at å bo hos en vertsfamilie er ganske forskjellig fra camp, og at det er positive sider ved begge. Jeg vil anbefale deg å kontakte organisasjonen du har tenkt til å reise med for å finne ut mer om hva disse tingene innebærer.  De er som regel veldig gode på å svare på disse spørsmålene :)

Få en oversikt over organisasjoner som sender ungdommer ut på språkreise i ved å klikke her. I tillegg må du gjerne lese artikkelen jeg har lagt ved under svaret om språkreiser.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise