Hopp til hovedinnholdet

Etter vidergående har eg og ei vennine tenkt og reise rundt i europa i en bobil

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Etter vidergående har eg og ei vennine tenkt og reise rundt i europa i en bobil. Vi må starte å spare penger no for å få råd og har noen spørsmål om hva ting vil koste. - Planen er å vere vekke i ca 1 år og vi lurte på hvor mye vi vil bli nøtt til å bruke på mat? - vi lurte også på hvor mye vi må bruke på å campe? og hvor det er lov til å campe utenom campingplasser i ulike land? - Hva tror du det vil koste for bensin son ca - Er det noe annet vi må ta med i prisberegning?( har skjekka opp med et bobilselkap like ved der vi bor og de har fult godkjente bobiler til ned i 70 000,- så det har vi tatt med) Vi lurte også på om du hadde forslag til kordan tjene penger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er fint å kunne ha en plan og en drøm, og fint å kunne planlegge etter det.
Det er mye som kreves for at man skal kunne gjennomføre en reise som dere ønsker. VI har ikke gjort det, og kan derfor ikke gi dere de rådene dere ønsker, med tanke på hvor mye det vil koste og hvor dere kan campe mm. Vi kjenner heller ikke til kostnad ved å ha bobil, kjøre bobil, eller reparere bobil.

Men kanskje dere kjenner noen som har gjort noe stilsvarende - for eksemåel i Australia? Sjekk gjerne med noen som har reiust med vanlig bil, også, og kanskje dere trenger eget førerkort for å kjøre bobil?

Dere må uansett spare mye penger, og kanskje må dere jobbe underveis.

Men ikke fortvil, det er lang tid igjen og dere vil møte mange mennesker med erfaring og dere vil lære mye på disse årene, som kan gi dere muligheten ti å kunne reise på en eller annen måte nrå den tiden kommer.

Lykke til med forberedelsene.

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise