Hopp til hovedinnholdet

Fått forelegg for bruk av narkotika. Kan jeg reise til USA?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Da jeg var 19 år havnet jeg i en situasjon med politiet hvor jeg innrømte bruk av narkotika (marihuana) og fikk valget mellom å betale et forelegg på kr. 2000 eller fengselstraff i fire dager. Jeg leste at man faller utenfor Visa Waiver programmet om man har noe på rullebladet som har med narkotika å gjøre, men også at det kan være annerledes om man kun har begått ett kriminelt forhold og dommen var på under 6 mnd. I og med at jeg valgte å betale forelegget og dommen egentlig kun var på fire dager, kommer jeg til å få problemer med å dra til USA? Nå tenker jeg først og fremst kun på et besøk, altså under 90 dager.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I utgangspunktet vil forelegget ditt medføre at du faller utenfor Visa Waiver programmet, og du må dermed søke om visum for å besøke USA.

Jeg anbefaler deg å kontakte den amerikanske ambassaden i Oslo for nærmere opplysninger om dette. Kontaktinfor finner du her: norway.usembassy.gov/contact-us4.html

Du kan ellers lese mer om reglene for innreise til USA i artikkelen under.


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise