Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer egentlig bare på hvordan det er i Tyrkia?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Dette er kanskje et rart spørsmål, men.. Foreldrene mine har bestilt billetter til Tyrkia i sommer. Vi kommer til å ta en byferie i Tyrkia (billige billetter, men vi alle hater soling og bading). Jeg lurer egentlig bare på hvordan det er i Tyrkia? Jeg har hørt så mye ekkelt om hvordan mennene er mot spesielt norske jenter, og at det er spesielle ''kleskoder''. Jeg er ukomfortabel med å ikke kunne kle meg slik jeg gjør her hjemme (veldig mye preget av goth). Jeg er akkurat nå veldig nervøs for hele reisa. Må jeg dekke meg mye til? Og hva er det egentlig å gjøre i Tyrkia utenom å sole seg å ligge på stranda? Jeg vil heller ikke få farge pga. arr jeg har på kroppen, så jeg blir å bruke solkremen heftig mye.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at dere skal på ferie!

Vi har ingen reisekonsulenter som kan gi råd om opplevelser i Tyrkia, men det kan du finne mange steder om du søker på nettet. Både reisearrangører som charterselskaper, men også reisearrangører som har mer spesialiserte reiser kan gi gode råd om hva dere kan oppleve der dere skal. 

Det finnes også mange reisehåndbøker som kan gi gode råd om Tyrkia. Sjekk ut på en større bokhandel eller hva som finnes på nettbokhandlere.

Fint at du bruker solkrem i sola, ingen har godt av for mye soling, så om du har fokus på å oppleve mest mulig, er det bra både for huden din og for opplevelser og minner i ettertid.

Lykke til med søk og kos dere på tur!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise