Hopp til hovedinnholdet

flytur -  innsjekking og bagasje

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! :) I november reiser jeg til Da Nang i Vietnam, og har to mellomstopp: på Heathrow i London og i Hong Kong. Jeg kjøpte alt i ett og har vel da det man kaller en gjennomgående billett. Til London flyr jeg med British Airways fra Oslo, så Cathay Pacific til Hong Kong, og noe kalt Dragonair til Da Nang, Vietnam. Det jeg lurer på er hvordan det er med innsjekking og bagasje? Må for eksempel bagasje og meg selv sjekkes inn igjen på nytt på hver ny flyplass? Eller kan jeg gå rett til gaten (etter evt sikkerhetskontroller)? Hadde satt pris på tips rundt dette, og ellers rundt reiseprosessen! Aldri reist alene før, og har ikke akkurat kjempe god tid på hvert sted, så er takknemlig for all hjelp jeg kan få:) Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi har ingen reisearrangør i vårt fagpanel, men generelt har vi erfart at det vil variere litt med tanke på hvor langt man kan sende bagasjen. Du vil få informasjon om dette når du sjekker inn på flyplassen i Norge. 

Felles for alle flyplasser er at de har skjermer der de oppgir flightnr og hvor du skal reise til, slik kan du se etter ditt neste fly og hvilken gate det går fra, samt når det er ombordstiging på flyet - på alle mellomlandingssteder. 

Kanskje det kan være en idé å reise med håndbagasje - om du klarer å pakke lett?  Det vil spare deg for usikkerhet og frustrasjon om det ikke går helt etter planen. 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise