Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta med snus til Litauen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal reise til Litauen og jeg er 16 år. Er det greit vis jeg tar 2 bokser av snus med meg i håndbagasjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I tobakkskadeloven § 41 står det at «Det er forbudt å eksportere snus til land som er medlem av det Europeiske Økonomiske Samarbeidsområde, og som har utferdiget forbud mot omsetning av snus.» Videre står det at «Eksportforbudet gjelder ikke for snus som tas med av en reisende til dennes personlige bruk eller til gave for personlig bruk.»

Det er altså tillatt å frakte snus ut av Norge til EØS, dersom den er til din eller en annens personlige bruk og ikke skal selges. Litauen er et EU/EØS-land, og i utgangspunktet er det tillatt å ta med snus til personlig bruk.

Jeg kan imidlertid ikke svare på hvilke regler tollvesenet i Litauen har, eller hvilke aldergrenser som gjelder der. Her anbefaler jeg deg å ta kontakt med ambassaden eller direkte med flyplassen du skal fly til.

Det er jo også slik at aldersgrensen for å kjøpe snus i Norge er 18 år. Det betyr at det er forbudt for deg å kjøpe snus i Norge.

Du kan lese mer om bruk av snus i artikkelen under.


Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise