Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 17 år og skal besøke en veninne i Arizona, USA

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 17 år og skal besøke en veninne i Arizona, USA. Hun er utvekslingstudent og bor hos en vertsfamilie. Vertsfamilien og foreldrene mine godtar dette. Jeg reiser i februar men har ikke bestillt biletter enda. Jeg skal bo med vertsfamilien til veninnen min. Jeg bare lurer på om det finnes noen aldersgrenser for å reise til USA alene når man er under 18? jeg er usikker på dette

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende det blir å reise og besøke venninnen din i USA: Det er ingen regler som sier at du ikke kan reise til USA alene selv om du er under 18 år, men det er lurt å sjekke med flyselskapet du skal reise med hvilke regler de opererer med. Det er mulig de krever en bekreftelse fra foreldrene dine om at du reiser med deres tillatelse. 

Jeg regner med at du blir hentet på flyplassen og at de følger deg opp under oppholdet. Slik vil du unngå eventuelle utfordringer med tanke på å leie hotellrom ol. 

Husk pass, visum og forsikring og det er lurt å sende kopi av billetten din til de du skal besøke slik at de kan følge med på eventuelle forsinkelser eller lignende. 

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise