Hopp til hovedinnholdet

Reise til USA uten min foreldres samtykke?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei:) jeg er en jente på 17 år og jeg har veldig lyst til å dra til New York fordi kjæresten min bor der :) min mor og min far er rasister så de lar meg ikke dra. Defor skal jeg dra uten om at de vet det jeg har et sted alerede funnet et sted og bo og har snakket med et flyselskap som lar 17 åringer fly uten samtykke av foreldre. Men det jeg lurer på er om jeg kan skaffe seg meg visum uten samtykke av foreldrene mine hvis (ja) hvordan skaffer jeg visum? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vil fraråde deg om reise til USA uten dine foreldres samtykke. Kanskje det er mulig å ta en skikkelig prat med dem hvor du forteller dem hvorfor du vil reise og dine tanker rundt dette.

Hvis det er sånn at du uansett hat tenkt å reise så vil jeg si at det ofte er vanskelig å få oppholdtillatelse og skoleplass i et annet land dersom man ikke reiser sammen med foreldrene sine som har fått jobb der.

Du bør altså først kontakte den amerikanske ambassaden i Norge og beskrive hva som gjelder i din situasjon. Helt generelt kan det sies at USA regnes som et relativt vanskelig land å flytte til sånn uten videre. Dette fordi man normalt må ha et skole/jobb- tilbud i landet før man i det hele tatt får bosette seg der.

Ta derfor først kontakt med Den amerikanske ambassaden. Dette så du får mer informasjon om hvorvidt det er mulig å få flytte til USA i det hele tatt i ditt tilfelle.

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise