Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale for å gå på universitetet hvis jeg ikke har gått videregående skole i Norge?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går på videregående skole i London. Men iår så gjentar jeg ungdomskoles matte eksamen, pga de lærer myye mer stoff enn det vi lærer i Norge. Så jeg lurer på en ting, hvis jeg blir ferdig med vgs her kan jeg da gå universitet i Norge uten å betale alle avgiftene ? Siden noen sa jeg må betale hele prisen hvis jeg ikke har gått de siste to årene i Norge. Og kan du vær så snill å si meg hva karaktersnittet (1-6) er for å komme inn på farmasøyt universiteter i Norge! Har prøv å finne det sykt lenge men finner ingen ting. Tusen takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Studenter på offentlige høgskoler og universiteter betaler som hovedregel ikke skolepenger, kun en semesteravgift til studentsamskipnaden. Unntaket er enkelte deltids- og etterutdanningsstudier. Reglene for betaling er de samme for alle, uansett hvor man har gått på videregående skole.

Poenggrensene til det femårige masterprogrammet i farmasi (provisorfarmasøyt) ved Universitetet i Oslo var i år 54,7 i ordinær kvote og 51,0 i kvoten for førstegangsvitnemål. Ved Universitetet i Bergen var poenggrensen 52,8 i ordinær kvote og 50,6 i kvoten for førstegangsvitnemål.

Informasjon om poengberegning og kvoter finner du her.

Informasjon om opptakskrav og poengberegning for søkere med vitnemål fra England finner du her.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise