Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke ha et kjedelig liv 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er ei 15 år gammel jente som bor i en liten og livløs by, der jeg sitter fast for resten av livet. Jeg begynte på vg1 i år og trives der og har mange venner og et ganske normalt teenage liv kan man si. MEN jeg blir deprimert over å tenke på hvordan livet mitt vil ende. At jeg må bo i Norge, jobbe osv.. å bare ha ett kjedelig/normalt liv. Jeg blir kvalm av tanken. Jeg vil ut å oppleve, reise, feste og ha spenning. så ett vanskelig spørsmål! Hva må jeg gjøre for å få opplevd mest mulig som ung? altså, tjene penger ogsånnt til det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du har noe du liker å gjøre og noe du brenner for, så synes jeg først du skal gjøre det eller eventuelt finne ut hva det er :-) Hvis du finner det, så tror jeg nesten det er samme hvor du er! Å ha lyst til å reise og oppleve ting er helt forståelig. Jeg ville ha satt meg konkrete mål for hva jeg vil oppleve og hvor jeg vil reise. Kanskje kan du sammensette reising og studier for eksempel? Snakk med foreldrene dine og spør om de har noe ideer. Å reise får du alltid gjort, før eller siden, så det er ikke så stor hast som du tror. Se om du kan finne deg en jobb og spare litt penger, slik at du kan bruke det til en eventuell resise! 


Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise