Hopp til hovedinnholdet

vaksine før Mexico-tur

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Neste sommer, Juni 2016, skal jeg reise til Mexico for en 3 ukers periode. Jeg lurer derfor på hvilke sprøyter jeg burde ta før jeg reiser, og når jeg burde ta dem for å slippe bivirkninger under reisen :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Vi har ingen lege eller helsesøster som kan svare på spørsmål om kropp og helse, eller vaksiner på ung.no nå. Jeg vil anbefale deg å kontakte helsestasjon der du bor, eller fastlegen din, han eller hun skal ha oversikt over hvilke vaksiner som er anbefalt for ulike land, inkludert Mexico. 

Les også artiklene jeg legger ved under svaret, der finner du nyttig informasjon.

LYKKE TIL på reisen og med forberedelsene!!

 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise