Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få en uforglemmelig sommer

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Ung.no! Jeg er en jente på seksten år, som er ganske everntyrlysten. Livet mitt er så utrolig kjedelig, og så strukturert. Når jeg blir eldre så kan jeg ikke fortelle om noe gøyalt jeg har gjort da jeg var mindre, for alt jeg gjorde/gjør var å følge reglene og fokusere 110% på skolen. Det er ikke en dum ting, men jeg vil gjøre noe spennende, noe jeg vil huske. Så sommeren 2016 vil jeg gjøre noe, reise eller noe spennende - helst på egenhånd. Jeg har sett på frivillig arbeid i utlandet, og fleire språkreiser, men finner liksom ikke noe passende. Hva kan jeg finne på for å få sommeren 2016 til å bli en uforglemmelig sommer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du sender inn spørsmål til oss!

Jeg skjønner godt hvordan du har det. Ofte kan hverdagen bli preget av rutiner og skole og da kan det være fint å ha noe spennende å glede seg til. Det er kjempefint at du allerede har begynt å se på alternativer. Det finnes så utrolig mye spennende man kan gjøre! 

Selv om du ikke har funnet noe ennå betyr ikke det at det ikke finnes noe som passer for deg. Tenk litt over hva du liker å gjøre, hva du ønsker å gjøre og hvilke interesser du har. Det kan også være greit å se seg ut noen steder du ønsker å dra til og se om det finnes noen organiserte turer dit. 

Mitt beste tips til deg vil være å ikke overtenke for mye og ta sjansen om den byr seg. Det behøver jo ikke være et perfekt reisemål. Ofte blir ting mye bedre enn man tror, så ikke vær redd for å ta sjanser og prøve ut noe som kanskje ikke virker "perfekt" ved første øyekast. 

Det finnes så utrolig mange muligheter - ikke vær redd for å ta dem. De beste minnene kommer som oftest fra det mest uventede:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise