Hopp til hovedinnholdet

Har et halvt år fri, hva kan jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går nå siste året på vgs på studiespesialisering og er altså da ferdig sommeren 2016. Jeg er veldig skolelei så derfor har alltid planen vært å ta et friår før jeg begynner å studere. Nå har det seg sånn at jeg skal i luftforsvaret i april 2017 som vil si at jeg har litt over et halvt friår der jeg kan gjøre hva jeg vil. Jeg er ikke sånn kjempe keen på å sitte hjemme og ikke gjøre en drit, dessuten så vil jeg raskest mulig vekk fra det stedet jeg bor. Jeg er utrolig glad i å reise, men det kan jo fort bli dyrt, eller? Har dere noen forslag til hva jeg kan gjøre det halve året? Noe som gjør at jeg ikke må bruke altfor mye penger og noe som gjør at jeg ikke sitter stuck her jeg er nå? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du har kommet deg inn i luftforsvaret! Jeg skjønner veldig godt at du ønsker å ha noe å gjøre det halve året du har fri.

Nå kjenner jeg ikke deg, så det er vanskelig å gi et konkret svar. Men det finnes jo mange muligheter der ute. En mulighet er å jobbe litt og deretter for eksempel reise. Du kan reise som på engenhånd eller så kan du reise med organisasjoner som tilbyr ulike former for frivllig arbeid eller prosjekterl. Det er også mulig å reise for å lære seg språk.

Prisene på disse oppleggene varierer, og dersom du vurdere å reise på denne måten så anbefaler jeg deg å gjøre litt research slik at du får sammenlignet litt. Da kan du også finne noe som passer deg!

Det er også mulig å reise gratis gjennom volontørordningen til Aktiv ungdom, hvor du kan jobbe i frivillig i et europeisk land.

Jeg anbefaler deg å sjekke ut artikkelen under om friår - kanskje den kan være til inspirasjon? Der vil du også finne videre linker om de ulike mulighetene.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise