Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange billetter får jeg når jeg må mellomlande?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei! Jeg skal reise fra Oslo til Korea med flyselskapet finnair. Jeg skal mellomlande i Helsinki. Det jeg lurer på da er om jeg får EN billett som jeg får på Gardemoen enten om jeg får det ved bagasje checkin som gjelder for alle flyene som jeg tar ( flyet til Helsinki fra Oslo - flyet fra Helsinki til Korea ) eller om jeg får en billett for hvert enkelt fly jeg tar. At aldri reist med transit fly før så jeg er så veldig usikker. Tusen takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke rart du stiller dette spørsmålet hvis du ikke har reist med mellomlanding tidligere.
Alle får en billett for hele reisen, og når du har sjekket inn på flyplassen blir bagasjen din sendt til siste flyplass. Altså du trenger ikke å hente bagasjen din i Helsinki.
Dersom du skal reise med samme flyselskap hele veien er det mest sannsynlig at du vil få boardingcard (ombordstigningskort) for hver strekning. Skal du reise med to fly får du to. Enkelte flyselskap utskriver også kun ett kort for hele reisen.
Enkelte ganger må du få neste boardingcard når du mellomlander. Uansett hvordan det er for deg og din reise, så vil personalet på Oslo Lufthavn fortelle deg hva du skal gjøre.
Ta gjerne en ekstra titt på billettene dine mens du står i skranken og spør personalet før du går videre.
 
Som du forstår er det litt ulik praksis i de forskjellige flyselskapene, men jeg tror du kommer til å klare dette veldig bra. Møt opp tidlig slik at det ikke blir hektisk for deg.
 
Ønsker deg en fin tur til Korea!

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise