Hopp til hovedinnholdet

Vil på ferie i USA

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jente som vil på ferie haha. Fra eg har vert 9 år har eg hatt lyst til å reise til Los Angeles i USA.. Eg har spørt mamma og pappa nesten hver eneste dag i noen år, dette er en drøm for meg.. men mamma sier at det tar flere år og spare. går det ikke ann og finne et billig hotell & fly? eg har aldri vert i Amerika og det er noe eg har mest lyst på i livet, eg har lyst å tenke på at eg har fått noe som barn SOM EG VIRKELIG HAR HATT LYST TIL! mamma og pappa synst USA, er eit veldig fint land og historisk, så hun vil reise! Men det er så langt, og mye penger.. eg vet det høres sykt ut, men er det ikke noe man kan tjene mye penger på uten jobb? sånn at eg kan betale noen tusenlapper?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du har lyst til å besøke USA, det er et spennede land. På tv og i filmer ser vi mye fra USA, noe som kan bidra til at man får ekstra lyst til å dra dit. Fordi USA ligger langt unna, koster det en del tusen å reise dit. Itilegg vil det gå mye penger på mat, ting man gjør der, bosted osv. Altså; ferie i USA vil være en dyr ferie! Det kan nok være vanskelig å forstå hva ting koster, når man er ung og ikke styrer egen økonomi. 

Enn så lenge, så er det moren din som bestemmer. Når du blir voksen og tjener dine egne penger, kan du bruke dem til akkurat det du vil :) Det er uansett en god ide å starte allerede nå med å prøve å få en jobb ved siden av skolen. Under dette svaret vil du finne gode arikler som gir deg tips for hvordan du kan skaffe deg en jobb. Lykke til!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise