Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å dra til New York, men har blitt anmeldt for å ha slått til noen på byen

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Har veldig lyst til å reise til New york, men havnet i slåsskamp på byen og ble anmeldt for å slå til noen. Kan jeg komme meg til NY om noen år? Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mest sannsynlig vil du kunne få visum til USA til tross for denne saken. Men det er amerikanske myndigheter (den amerikanske ambassaden) som vurderer søknader om visum, og det er de som avgjør om de vil innvilge søknad om visum eller ikke. Så jeg kan derfor ikke gi deg et sikkert svar på spørsmålet ditt, du må nesten bare søke om visum i god tid før du har lyst til å reise til New York.

Hvis du får bot (eller fengsel) for å ha slått til denne personen på byen så kan du ikke søke om visum via det såkalte Visa Waiver programmet. Da må du istedenfor sende en vanlig søknad om visum til den amerikanske ambassaden. Du kan lese mer om visum til USA på deres nettsider.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise