Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine vil ikke at jeg skal flytte til utlandet

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei sann. jeg er en jente på 19 år som ønsker og flytte til utlandet som Sverige eller Danmark i 3-4 år kanskje. fordi jeg liker og reise og se nye ting. også vil ikke mamma og pappa at jeg skal flytte fordi de vil ha meg på samme sted helle tiden og jeg har sakt at jeg kan komme og besøke de noen 1-2 ganger i året og de meg. men jeg syns det er fint at de er glad i meg men jeg syns jeg må få følge hjertet og velge det selv at hvorfor vi ikke bare kan finne en løsning som er bra nok for meg og foreldrene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss! Du beskriver at foreldrene dine ikke vil at du skal flytte, men at du vil følge hjertet ditt. Jeg synes det er fint at du ser det gode i at foreldrene dine vil ha deg her, samtidig som jeg støtter deg i at du må få velge selv. Du kan lytte til hva de har å si, men det er ditt valg som gjelder til slutt. Det kan være uvant for foreldre til unge voksne å slippe kontrollen og stole på barna sine, men du har all rett til å bestemme selv hva som er riktig for deg.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise