Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg reise til USA og Australia når jeg er tatt for promillekjøring?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 21 år som har lyst til å reise rundt i verden til neste år. Men jeg har blitt tatt for promillekjøring, hvor jeg ble dømt til 21 dager med fotlenke og uten billappen i 2 år. Det har nå gått 2 år siden det skjedde. Og da lurer jeg på om det kan bli noen problemer for meg å komme inn i land som Australia og USA? Og kan det bli problemer med å få jobbe i Australia?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Utgangspunktet er at når man er dømt for noe, trenger man visum for å kunne reise inn i USA. Ved en søknad om visum vil amerikanske myndigheter vurdere om det du er dømt for er så alvorlig at de ikke ønsker å ha deg i landet. Fremgangsmåten for visum-søknader finner du her.

For å besøke og evt. arbeide i Australia trenger du visum. Du kan lese mer om reglene for visum her.

Du burde absolutt ikke skjule at du er dømt. Dette er noe som de vil finne ut av, og det å bli tatt i løgn vil skade dine muligheter for visum.

Ved ytterligere spørsmål bør du kontakte den Amerikanske ambassaden i Oslo og Den Australske ambassaden i København. De vil kunne svare deg helt konkret om mulighet for innreisetillatelse i ditt tilfelle.

 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise