Hopp til hovedinnholdet

usikre på reise alene

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål innen det å reise. Jeg er en jente på 17 år. Jeg og broren min (14 år) har planer om å reise til utlandet alene. Men verken vi eller foreldrene vet helt hvordan dette fungerer. Vi har aldri reist alene før. På for eksempel SAS sine nettsider står det at de tilbyr assistansetjeneste for barn, men bare opp til 15 år. Betyr det at vi ikke har rett til dette? Dersom vi skal fly må vi også ta en mellomlanding. Føler oss ikke trygge til å reise helt på egen hånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er litt usikker på hvorfor dere skal reise alene, men tenker det nok har en naturlig forklaring.

Jeg vil anbefale dere å kontakte reiseselskapet direkte for å høre hvilken bistand de kan gi. Siden din bror er 14, vil jeg tro han kan få bistand (mulig dere må betale for dette), og da vil det jo være naturlig for deg å følge med.

Før dere reiser må dere sjekke ut om dere må sjekke inn på nett, eller om det gjøres på flyplassen. De fleste flyselskaper foreslår innsjekking på nett ca et døgn før avreise.

På avreiseflyplassen i Norge vil det viktigste dere gjør være å sjekke inn bagasjen, gå gjennom sikkerhetskontrollen og finne riktig gate, der flyet skal gå fra.

På mellomlandings-flyplassen vil det viktigste dere gjør være å finne rett gate (og kanskje terminal) for neste flyavgang. Ha alltid pass og billett klar. 

Hvis dere skal sjekke inn bagasje, vil dere også kunne få mer informasjon. Da vil de informere så godt de kan om dere må bytte terminal og om dere vil ha god tid til flybyttet. Det er viktig at bagasjen sendes helt fram. 

Husk at dere ikke han ha med alt dere ønsker i håndbagasjen på flyet, du kan lese mer om dette i artikkelen under svaret.

Lykke til, og god reise!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise