Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ikke trygg på hotell.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei!Til sommeren skal jeg på tur med korpset,det gleder jeg meg til!Har vært i på tur engang før,når jeg gikk i 10klasse.Til poenget når vi skal reise til sommeren,skal vi bo på et hotell.Det som er problemet mitt er at jeg ikke føler meg trygg på hoteller,uten noen jeg føler meg ordentlig trygge med.Jeg kjenner de jeg skal reise med veldig godt,har vært på mange korpsturer før (da har vi sovet som regel på skole).Det har vært noen få ganger vi har sovet på hotell,det er helt greit visst vi er i Norge (da føler jeg meg veldig trygg).Men når det gjelder å dra til utlandet,da er jeg ikke så glad i å bo på hotell uten noen jeg føler meg trygge med,hva kan jeg gjøre/si til lederne?Mamma og pappa vet om det,mamma sier bare at jeg skal snakke med lederen?Men jeg syntes det er litt flaut jeg er 16 år og burde greie meg selv.Jeg har ikke noe hjemmelengsel,elsker å være på korpstur!Det med hotell gjelder når vi skal sove og sent på kvelden,hva kan jeg gjøre/si?Lenge til vi skal dra.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Det du forteller om her kan nok en del ungdommer kjenne seg igjen i. Jeg tenker at det er bra at du er klar over hvilke utfordringer du har i forhold til det å bo på hotell, fordi da kan du gjøre noe med dette.

Min anbefaling vil være at du snakker med helsesøster. Gjennom samtale kan du få hjelp til å se hvilke tanker du har om det å bo på hotell, og hvordan du kan tenke annerledes, slik at du kan få det bedre. 
Ved å snakke med noen om det som er vanskelig vil du kunne håndtere det bra å bo på hotell.

Videre vil det være en ide å planlegge hvem du skal bo sammen med. Hvis du bor med en du kjenner vil det gi deg trygghet.

I tillegg vil samtale med helsesøster lære deg mestringsstrategier som vil gjøre at du klarer å roe deg selv, og sove bra.

Det er godt å høre at du gleder deg til turen.

Få litt hjelp til å snu tankene du har om at du ikke liker å bo på hotell. Da blir det en super tur!

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise