Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir så kvalm at jeg kaster opp hver gang jeg skal på reise

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal ut på en lang flytur til Thailand om 15 dager og blir altid så utrolig kvalm så jeg kaster opp når vi skal reise!. Jeg blir kvalm selve dagen vi skal reise, det begynner på morgenen og varer til vi har satt oss på flyet. Synes det er så slitsomt... Hva kan jeg gjøre for å unngå kvalmen fra jeg står opp til vi er på flyet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette skjønner jeg du synes er slitsomt. Det å være kvalm er ikke en gøy opplevelse, kanskje spesielt ikke hvis man skal ut å reise i tillegg. Du sier ikke så mye om hvilke andre følelser du får i kroppen når du skal reise bortsett fra denne kvalmen, så det er litt vanskelig å fortelle deg hvordan du skal unngå det. Ofte, dersom vi ikke er syke, blir vi kvalme på grunn av andre følelser vi har i kroppen, enten man er redd, spent, nervøs, trist o.l. Er dette noe du har tenkt på? At det kan være andre følelser du kjenner på når du skal ut å reise, som gjør deg kvalm? Hvis du klarer å finne litt mer ut av det, kan det kanskje være lettere for deg å vite hva du skal gjøre for å unngå å bli kvalm.

Det finnes også ulike tabletter man kan ta for reisesyke, hvis du ofte blir kvalm når du er ute og reiser. Men dette er noe du kanskje burde snakke med foreldrene dine eller legen din om.

Jeg håper dette er til litt hjelp for deg og at du får en fin reise!


Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å fly?

Fly (colourbox.com)

Ung.no gir deg tips om en bedre flytur, og avkrefter myter om flysikkerhet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise