Hopp til hovedinnholdet

lurer på om vi kan dra til Australia alene uten noen andre voksne

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 16 år. Jeg og min kusine, som er 20 år, lurer på om vi kan dra til Australia alene uten noen andre voksne, med lov fra våre foreldre? I så fall, er det spesielle ting vi må gjøre eller ta hensyn til før avreise? Hilsen reiseklar jente :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende å tenke på reise til Australia!

Det er foreldrene dine har ansvaret for dere så lenge du er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen om barneloven som sier mer om dette.

Det er derfor en sak som dere må diskutere med dine/deres foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for dere.

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Og om dere skal reise til Australia, krever det bytte av flyselskap. Husk å sjekke dette med alle selskaper i tilfelle det blir noe av turen din før du blir 18.

Ellers er det viktig å lese seg opp, det er lurt å tenke på hvor mye penger du og dere kommer til å bruke, hvordan tjene sammen pengene og hvordan sette opp et budsjett som gjør at du klarer deg i perioden du har planlagt å være borte.

Du må ha gyldig pass og visum, og forsikring. Jeg legger ved egne artikler om dette under svaret, slik at dere kan lese dere opp på det.

Jeg ønsker dere en fin tid framover og gode reiser når det blir aktuelt.

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise