Hopp til hovedinnholdet

Er det noen steder jeg kan søke om støtte eller sponsing til frivillig arbeid i utlandet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, akkurat nå går ikke jeg på skole. Så jeg har veldig lyst til å ha en frivillig reise, eneste problemet er jeg har ikke penger.... Er det noen steder jeg kan søke om støtte eller sponsing? Har veldig lyst til å dra før jeg begynner på skolen igjen. Hvis jeg eventuelt får dratt vil jeg prøve å få blogget og lagd video om oppholdet og hvordan det var for meg etc. Har sett gjennom legathåndboka. Har enten lyst til å reise med Atlantis eller IndiGo Travel. Veldig nysgjerrig jente, med mange ider og ikke noe penger... Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil reise ut i verden!

Det finnes mange ulike programmer og avtaler for frivillig arbeid. Du kan se en oversikt på ung.info. Det varierer i hvilken grad du må betale selv for utenlandsoppholdet, men du må nok uansett forvente å måtte betale noen kostnader selv. Dette avhenger av hvilken organisasjon du reiser med og hvilket prosjekt du ønsker å jobbe på.

Det finnes også muligheter som er gratis. Disse krever imidlertid ofte noe mer forberedelse, og arbeid generelt, så sett deg godt inn i hva slike muligheter innebærer. Det er ikke sikkert disse passer med tidsplanen din, men du kan undersøke. 

Dessverre er det ikke så lett å finne stipender eller støtteordninger som dekker utgiftene ved frivillig arbeid. Eurodesk har en oversikt over nettsteder der du kan søke opp ulike stipender og legater, ta en titt, vær kreativ, og se om noen av disse kan hjelpe deg.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise