Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg ha med til Filippinene?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg skal fly til filippinene med en annen familie. Mamma og pappa har selfølgelig godkjent dette. Hva må jeg ha med meg av papirer? Og er det noe annet jeg må fikse før vi drar?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vil anbefale deg å lese mer om Filippinene - på landsider.no. Du finner mer informasjon om hva den siden er, i artikkelen om visum under.

Du må også ha gyldig pass, og sannsynligvis ta med deg reisegodkjenning for flyturen, noen flyselskaper krever dette om du er umyndig. Sjekk med flyselskapet om det er regler for det hos dem, da det kan variere.

men aller viktigst er det at du, foreldrene dine og familien du skal vær emd sdnakker sammen om dette. Det er jo de voksne som er ansvarlige for at du skal ha det som kreves for at du skal kunne reise.

Vi ønsker deg en super reise, gled deg :)

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise