Hopp til hovedinnholdet

Skal reise til Paris I sommer, hva bør jeg pakke?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Skal reise til Paris I sommer. Er det noe spessielt eg trenger å pakke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det aller viktigste å få med seg når man skal ut å reise er salvsagt lommebok og pass. Utover dette så er Paris en storby, noe som gjør at det ofte blir ganske varmt midt på sommeren. Derfor anbefaler jeg deg å ta med deg mye lette klær, som shorts og t-skjorter. Det kan også være lurt å ha med et par litt tykkere gensere om det skulle bli kjølig mot kvelden. Det er også viktig og huske på solkrem, selvom man ikke nødvendigvis ligger på stranden er det lett å bli brent når man går ute i solen store deler av dagen. Ellers er det fint å få med seg bøker eller andre ting du kan bruke som underholdning på flyet eller lignende om du har behov for det.

Jeg håper dette var litt til hjelp og ønsker deg god tur!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Bør jeg ha Europeisk helsetrygdkort?

Europeisk helsetrygdkort (colourbox.com)

Det kan være lurt å ha Europeisk helsetrygdkort, fordi det dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med oppholdslandets egne statsborgere!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise