Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal på språkreise og gruer meg masse

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg reiser i ferien på språkreise,jeg reiser med bestevenninnen min og to andre venner av oss.Jeg gleder meg masse,men gruer meg også masse.Det å reise til et helt nytt land,langt unna hjemme.Jeg var på språkreise i England i fjor og det gikk kjempebra,men jeg gruer meg litt mer nå i og med at det er så langt unna hjemme.Jeg er ikke en person som lett lengter hjem,siden jeg er vandt med å dra på turer med korpset uten foreldre.Så det er ikke noe problem sånn sett,det er bare det å dra til et helt nytt land.Jeg vet at vi får en leder,som vi kan snakke med om det skulle være noe.Burde jeg si til henne at jeg gruer meg litt,siden hun har sendt oss en melding om vi har noen bekymringer vil henne gjerne vite om det?Har du også noen tips?Det som vil bli bra er at jeg får mange nye venner,lære meg bedre engelsk og rett og slett nyte ferien.Gruppen vår vil bestå av de fra Norge,når vi har aktiviteter.Og det er veldig betryggende,siden da har vi lederen vår fra Norge også.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Du forteller at du skal på språkreise og at du har vært det før, og det gikk bra, men dette gangen så gruer du deg masse også. Forst vil jeg si: pust inn og ut! Dette kommer til å gå så bra! Du har erfaring om dette fra før, du har reist fra foreldrene dine før, du har en leder fra Norge og du reiser med vennene dine. Jeg tenker også at de føler litt detsamme jeg! Jeg synes du gjerne kan sende en privat melding til henne på meldingstjenesten og fortelle at du gruer deg litt, slik at hun vet det og kan ta ekstra hensyn. Også tenker jeg at du kan fortelle det til vennene dine også og foreldrene dine slik at de vet, og da kan du også snakke med noen om dette. Ellers så kan du gjøre en oversikt for deg selv om hva du gleder deg til og hva du gruer deg til. Da tror jeg også at du kommer til å se mange punkter på glede seg siden og roe seg litt ekstra ned. Nå har man ofte mobiler med seg så man kan ha kontakt med hjemme, og også går det ann å snakke med guiden underveis om det skulle være noen ting. Ellers så synes jeg at du er tøff og modig jente som drar og jeg tror og håper at du kommer til å få den opplevelsen du har ønsket deg! Språkreisen er litt unna hjemme,men når du kommer dit så går det nok så bra at du glemmer avstanden, og hjemme er jo bare en telefonsamtale unna! Ønsker deg masse lykke til og les artiklen under, den kan være til hjelp!


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise