Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil reise på biltur i Europa, men har ikke egen bil. Kan jeg bruke bilen til foreldrene mine, selv om de ikke er med på turen? Jeg skal reise gjennom mange land, må jeg ha tillatelse?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Har tenkt å ta biltur i Europa. Har ikke ennå egen bil. Kan jeg bruke bil til foreldrene på denne reisen uten at de er sammen med meg på ferie? Skal gjennom mange land ned til Spanien. Må jeg i så fall ha en slags tillatelse? I så fall hvorj eg ordner den?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg regner med at du har førerkort og har lov til å kjøre bil.

Det er ingenting i veien for at du kjører andre sine biler. Men foreldrene dine må selvfølgelig gi deg lov til å låne bilen på en slik tur.

En annen ting som er viktig å være oppmerksom på er forsikring. Noen forsirkinger har vilkår om at personene som skal kjøre bilen må være over en viss alder for at forsikringen skal gjelde. Foreldrene dine vet hvilken type forsikring de har på bilen og må ta en vurdering på dette.

Dersom du skal kjøre i andre land er det viktig å sette seg inn i reglene for kjøring i de andre landene. Du kan lese mer om dette her.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise