Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal på språkreise og er veldig usikker på om jeg burde dra eller ikke. Har slitet veldig med hjemlengsel før og er redd for å få hjemlengsel igjen. Har dere noen tips?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år som lurte på om dere har tips til hjemlengsel? Om 2 år (2018) skal jeg på språkreise til Long Beach med EF og jeg er veldig usikker på om jeg burde dra eller ikke. Har slitet veldig med hjemlengsel før. Venninna mi og jeg har tenkt til og dra sammen, men jeg føler at hun tvinger meg til å være der i 4 uker noe jeg egt ikke vil. Jeg vil egt bare være der 2 uker, men det er ikke ett alternativ så jeg må være der i 3 eller 4 uker. Jeg er veldig redd for at jeg skal få hjemlengsel osv.. Så jeg lurte på om dere har noen tips og sånt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du skal på språkreise i 2018, men at du er usikker på om du bør dra fordi du tidligere har slitt med hjemlengsel. Følelsen av å ha hjemlengsel er en veldig vanlig følelse å få i ungdomstiden. I denne perioden av livet løsriver du deg mer og mer fra familien og det kan føre til hjemlengsel når man er ute på reise.

Det er fremdeles en god stund til du skal ut å reise og mye kan ha endret seg for deg da i forhold til hvordan du føler det nå. Allikevel vil jeg gi deg noen tips. Først tenker jeg det kan være fint for deg å snakke med venninnen din som du føler tvinger deg til å være der i 4 uker. Fortell henne at du ikke vil være mer enn 3 uker, dersom det er tilfelle. Kanskje kan du også reise på kortere reiser i tiden før språkreisen slik at du kan kjenne på hjemlengselen. Etterhvert vil du kjenne at det blir lettere!

Du kan også forberede seg selv ved å si en positiv setning når tankene om hjemlengsel kommer. F.eks "Jeg er heldig som får reise på denne turen", "Jeg kommer til å oppleve mye spennende og kanskje ikke kjenne på savne så mye som jeg tror". Les mer her om å prøve å snu hvordan man tenker om ting

Jeg legger ved en artikkel med gode tips til hva du kan gjøre for å få det bedre underveis på reisen. Det er riktig nok en artikkel i forhold til det å flytte hjemmefra, men mange av de samme tipsene kan brukes på reise!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise