Hopp til hovedinnholdet

Jeg og venninna mi har lyst til å reise sammen etter sommeren 2017/2018

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og venninna mi har lyst til å reise sammen etter sommeren 2017/2018, vi er allerede i gang med planleggingen, men det er enkelte ting vi trenger hjelp med. Vi har planer om å jobbe frivillig/mot kost og losji (via Workaway). Noen av landene vi ønsker å dra til er Korea og Japan (evt. også USA), men da må vi ha visum, og vi er usikre på hvilket type visum det er vi skal ha da? Oppholdet kan være fra 1 mnd - 5/6 mnd (om dette er mulig). Vi lurer også på om vi trenger internasjonalt førerkort. For vi er begge snart ferdige med å ta lappen. For det kan være mulig at vi kjører i landet vi drar til. Også lurer vi på hvordan det er med vaksiner. For i land i Asia trenger man vaksiner, men vi har planer om å ta en "rundttur", så vi drar først rundt i Europa også til Asia. Men kan vi da ta vaksine for Asia et år før vi drar dit? Eller burde vi ordne vaksinen dit like før vi reiser dit (så vi drar hjem til Norge? Evt. et annet trygt land og tar vaksine der før vi drar til Asia)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende dette høres ut.

Vi kjenner ikke til Workaway, men de vil garantert kunne gi dere opplysninger om hva som kreves for å reise med dem og om de eventuelt krever førerkort. 

Du kan lese om å kjøre i utlandet og om å skaffe seg internasjonalt førerkort ii artikkelen jeg legger ved under svaret.

I artikkelen under vil du kunne følge en lenke og søke opp landene dere skal til. Der vil du kunne finne informasjon om visumreglene for de enkelte landene.

Fastlegen din skal kunne gi deg informasjon om hvilke vaksiner du trenger, og evt bestille disse. Han eller hun kan også gi deg informasjon om når disse må tas.

Lykke til med forberedelsene og selvsagt selve reisen, det høres superspennende ut!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer

Førerkort i utlandet

Bil i utlandet (colourbox.com)

Lurer du på om ditt førerkort er gyldig i utlandet? Og tenker du på å øvelseskjøre utenfor Norge? Her er reglene du må kunne.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise