Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst å dra på språkreise neste år, men familien min sier at jeg ikke får reise alene, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har utrolig lyst ril p dra på språkreise neste år. Men nå begynner de i familien min å si at jeg kan ikke dra dit alen osv. Men jeg gjør jo ikke det jeg drar jo med ledere og andre språkreise studenter. Hva skal jeg svare når de sier det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Språkreiser er en morsom og lærerik måte å lære seg språket og kulturen i et annet land. For mange foreldre er det skummelt å la barnet sitt reise ut i verden alene. De er ansvarlige for alle måter.

Når du sier at du ikke får dra alene, betyr det at du ikke får dra uten dem eller at du ikke får dra uten noen de kjenner? Er det noen andre av vennene dine som kunne tenke seg å dra sammen med deg? 

Du er jo på mange tøff som som har lyst å reise på språkreise alene. Ett tips er å samle så mye informasjon du kan om språkreiser som du kan. Sett deg sikkelig inn hvilket land og hvilket språkreiseselskap du vil reise med. På denne nettsiden finner du en oversikt over organisasjoner som arrangerer språkreiser. Be foreldrene dine sette seg godt inn i det før de gjør seg opp en mening.

Bruk tid på overtale dem, du har ganske godt til på å overtale dem.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise