Hopp til hovedinnholdet

Går det greit å ta fri tre uker for å reise til hjemlandet mitt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurte på om det er mulig å reise bort 3 uker fra skolen uten å ta året på nytt. Skal ta første året mitt nå og familien min planlegger å reise bort til hjemmelandet i 3 uker med en vinter ferie, så det blir på en måte tilsammen 4 uker. Spørsmålet mitt går ut på om jeg mister skoleplassen min og om jeg må ta året på nytt. Grunnen til at vi reiser er Pga faren min er syk og må tilbringe litt tid med han dersom han ikke har muligheten til å reise hit. Tusen takk for oppmerksomhet! MVH Jente som trenger å reise til hjemmelandet sitt..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I videregående skole er det nå en fraværsgrense på 10 % i det enkelte fag. Om du reiser bort i tre uker, er det sannsynlig at du bryter fraværsgrensen og må ta fag om igjen neste år. Alt fravær kommer på vitnemålet. 

Det eneste unntaket jeg kan tenke på er om rektor eller faglæreren din godtar at du jobber selvstendig i deler av tiden du er i utlandet. Om du gjør skolearbeid og leverer oppgaver, kan det hende du kan få det registrert som organisert studiearbeid og slippe fravær for de timene. Dette må avtales på forhånd.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise