Hopp til hovedinnholdet

Er dømt for to underslag. Kan jeg reise til USA?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare lurte på noe angående en reise til USA i fremtiden. Vet du hvilken politiattest man trenger hvis man skal på ferie til USA men er registrert i strafferegisteret? Har tidligere vært dum, og gjort noe jeg angrer veldig på. Jeg ble dømt for to underslag på henholdsvis 2400kr og 2800kr. Kommer jeg inn i USA selv om dette er registrert på meg? Si hvis jeg vil reise inn til USA om 4-5 år? Skulle for alt jeg kunne ønske jeg kunne tatt det tilbake, men det går jo dessverre ikke. Håper du kan svare på dette :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vanligvis trenger ikke norske borgere visum for å besøke USA i mindre enn 90 dager. Fordi vi faller inn under det såkalte Visa Waiver programmet holder det vanligvis å fylle ut en "ESTA-registreringsskjema", samt å betale en registreringsavgift.

Personer som er siktet eller dømt for narkotikaforbrytelser eller forbrytelser som viser "moral turpitude" kan likevel bli nødt til å søke om visum. Underslag kan nok rammes av dette uttrykket. Jeg anbefaler at du kontakter den amerikanse ambassaden for å høre om dine underslag gjør at du må søke om visum, og hvordan du i såfall går frem.

Selv om du har noe på rullebladet, og må søke om visum, blir det gjort en helhetsvurdering av handlingenes alvorlighetsgrad, hvor lenge det er siden, og hvordan du har skikket deg siden. Det er dermed ikke sånn at anmerkninger på rullebladet automatisk fører til at du ikke kan reise til USA.

Med vennlig hilsen
Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise