Hopp til hovedinnholdet

Mellomlanding i Qatar - vil det være problematisk siden jeg er homofil?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, På en reise til Asia må jeg mellomlande i Qatar der homofili er straffbart. Å ikke oppdatere sosiale medier ville vært uaktuelt, i og med at jeg har flere tusen følgere. Jeg skal kun oppholde meg på flyplassen, og har ikke tenkt å provosere eller bruke hashtags som gay o.l. Helt vanlige bilder av flyplassen/gaten/flyet, slik som man ofte tar når man er på nye steder, som kanskje er litt annerledes enn det vi er vant med i Norge. Er det noen risiko for å oppleve noe negativt rundt deling av bilder i og med at jeg er homofil? Jeg tenker at det kanskje ikke er så ønskelig at jeg "besøker" landet, og tenker da spesielt på reaksjoner fra ansatte på flyplassen/politi (eller andre med makt), om de skulle se bildene og min profil, og dermed finne ut at er der/har vært der. Jeg har litt lett for å se for meg at det blir både fengsel og det ene og det andre. Litt info om hva som er greit og ikke (med tanke på homofili), og hvilke reaksjoner man kan vente seg, hadde vært supert.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vil tro at dersom du kun deler bilder av at du er i Qatar, som bilder av gaten, at du er på flyplassen o.l. vil det ikke være noen risiko forbundet med at du er homofil. 

Det du skal passe deg for er å eksponere andre og/eller ta "utfordrende" bilder som provoserer.  

Det reiser homofile personer til/fra Qatar hver eneste dag, uten at det oppstår problemer for dem. Jeg tenker likevel at det viktigste for å være sikker på at det ikke blir noen problemer - er å være litt diskret.

God tur!

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise