Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg tjene penger til reise?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Vet ikke helt hvor jeg skulle stille spørsmålet så ja... men det har seg sånn at jeg er blodfan av Liverpool og spillerene betyr mer enn alt annet for meg. Mamma og pappa er helt ok fan. Ikke like mye som meg. Men det som står øverst på ønskelisten min er å dra til Anfield (hjemmebanen til LFC) og se en kamp. Men verken mamma eller pappa har råd ( de er skilt) hva skal jeg gjøre? Har så sinnsykt lyst å dra denne sesongen fordi jeg er så redd for at noen av mine favorittspillere skal slutte med fotball eller gå til en annen klubb. Hvor skal jeg få penger fra??? Har prøvd å ikke be om så mye ting. Skal få skateboard snart. Men etter det skal jeg ikke be om noe annet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er nok for ung til å få jobb i butikk, kiosk etc. Du har heller ikke, i følge norsk lov, lov til å jobbe mer enn 2 timer hver dag i skoleuka (og syv timer på fridager). Dette er fordi man mener det er viktig at jobbing ikke går ut over skolegangen din.

Så det som er vanligere på din alder, er å finne seg småjobber og enkeltjobber som man kan gjøre innimellom, for eksempel i nabolaget ditt. 

Du kan for eksempel henge opp lapper der du bor og fortelle at du kan være barnevakt for folk (mot betaling). Eller lapper hvor du skriver at du gjerne gjør småjobber, som gressklipping, vasking, rydding, handling. Dette kan gi deg inntekt. Og du kan også spørre familie eller familievenner om de trenger hjelp til noe sånt.

På finn.no er det en egen side som heter Småjobber - der samles det opp en del sånne jobber som du kan sjekke ut.

Du kan også prøve å få en jobb som avisbud eller reklamebud, selv om det kan være en del kamp om å få de jobbene i blant. 

Lykke til! Vårt beste råd er nok å henge opp lapper, i tillegg til å spørre eventuell familie/familievenner.

Vennlig hilsen
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise