Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal flytte til Dubai. Teller karakterene mine?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg ei jente som er 15 år. Jeg lurer på noe siden jeg og familien min har bestemt oss for å reise til Dubai begrunne av jobben til mamma. Og jeg skal være det til august jeg skal seff gå på skole der. Men hvordan skal jeg søke videregående fra der i Norge jeg veit ikke hvordan jeg skal gjør det og om karakter mine telles uansett om jeg er på skolen i Dubai.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så spennende at dere skal til Dubai. Det kommer sikkert til å bli en annerledes og innholdsrik opplevelse. 

For å søke videregående i skole i Norge søker du på nettsiden som heter vigo.no før 1. mars. Du kan lese mer om hvordan du søker videregående for eksempel her hos UngInfo. 

Men det som er viktig, er at du finner ut ordentlig hvordan skolen du skal gå på i Dubai teller karakterer og innhold. Det er nemlig ikke sånn at skoler i Norge og i utlandet alltid har det samme pensum. Derfor blir det uansett den norske videregående skolen og Inntakskontoret i fylket ditt som avgjør om du kan begynne rett i Vg1 her hjemme etterpå.

Det høres kjempespennende ut at dere skal til Dubai, og det fins løsninger med tanke på skolegangen din. Men det er viktig at du og foreldrene er i god kommunikasjon med skolen du går på nå, og snakker med Inntakskontoret sånn at dere vet at året du går i Dubai gjør at du kan begynne rett på videregående når du kommer hjem.

Lykke til med reisen din :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søke videregående opplæring? Forvirret?

Gutt skal velge videregående opplæring

Vanskelig å finne frem i jungelen av informasjon? Lurer du på hvordan du får svar på spørsmålene dine? Først må du finne ut hva du lurer på.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise