Hopp til hovedinnholdet

Kan man dra på språkreise og bo med venninna si?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei!Jeg er en jente som er glad i å reise rundt,jeg har vært på mange turer med korpset,siden jeg driller i korpset.Siden jeg har vært på en del turer opp gjennom åra,helt siden jeg gikk i 4 klasse eller noe sånt,så er jeg vandt til å reise uten foreldre og får nesten aldri hjemlengsel.Det jeg lurer på er om det går an å reise på språkreise det året vi fyllet 18 (jeg er født i 99)?Jeg lurer på det siden en venninne og jeg tenker litt på å reise på språkreise til Oxford neste sommer,og prøve ut å bo i vertsfamilie:)For det vil veldig gjerne venninna mi,og mamma synes også det virket fint,så jeg vil selvfølgelig prøve ut noe nytt.Er spent på hvordan det er å bo i vertsfamilie?Og om venninna mi og jeg får bo sammen?Jeg har vært på 2 språkreiser en i Brighton og en i Malta,jeg bodde begge gangene på campus og hotell,og likte det veldig godt!Men visst jeg drar vil jeg prøve ut noe nytt,hva synes du?Jeg er en selvstendig jente,og er ikke noe redd for å prøve noe nytt eller dra bort:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Vi syns dette hørtes ut som en spennende og god idé :) Vi kjenner deg jo ikke selvsagt - men språkreise er som regel en veldig lærerik og god opplevelse.

De fleste Spårkreiser er nøye på hvem de velger ut som vertsfamilier. Dette betyr at det nesten alltid er veldig hyggelige folk man bor hos. Det er også en annen opplevelse enn å bo på hotell - man kommer mye nærmere inn på kulturen i landet der man bor, og kan ha mange interessant samtaler og få innblikk i livet til familien man bor hos. Dette er ofte en fantastisk fin opplevelse :)

Det pleier å ordne seg fint å kunne bo sammen med venninnen sin hos samme vertsfamilie - dette er ganske vanlig, og noe man søke språkreise-selskapene om. 

Dette hørtes spennende ut - veldig god tur om dere drar! 

Vi legger ved en artikkel vi har skrevet om språkreise generelt - der kan du lese mer :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise