Hopp til hovedinnholdet

Nervøs for å bo i utlandet 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei skal til utlandet til neste år. Skal til Frankrike å være der i et år og jeg lurer på om det kommer til å bli skikkelig forskjellig fra her i Norge. Jeg må innrømme at jeg er litt nervøs, hva hvis jeg ikke passer inn? Vet dere hvordan timeplanene er der, eller hvilken mat som serveres? Tenker de ikke ar de samme mat tradisjonene som vi i Norge med lapskaus og brunost. Hva kommer egentlig til å bli forskjellig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er nervøs! Det er ikke så rart når du skal flytte til et helt annet land, med mange nye mennesker og ting og oppleve. Selv om det er skummelt og helt nytt, så kommer tilpassingen til å gå helt fint :-) Så lenge du er hyggelig og viser litt interesse for å lære om den nye kulturen, så er det ikke noe å være nervøs for. 

Hvordan timeplanen er der og akkurat hve slags mat som er der er vanskelig å si. Du får nok tak i nokså "vanlig mat" der også, i tillegg til det som er spesielt franskt :-) Kulturen er nok litt forskjellig fra norsk kultur, men det er begge europeiske og demokratiske land, så forskjellen kommer nok ikke til å være så utrolig stor! Kulturen er nok forskjellig, men så lenge du går inn med et åpent sinn, så kommer det til å gå helt fint! 

Bli kjent med menneskene rundt deg og ta initiativ! Det blir satt pris på, uansett hvor man er :-)

Under er en lenke som jeg håper kan være til hjelp. Lykke til! 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise