Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg hadde tatt fly aleine hva slags bekreftelse må jeg ha

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvis jeg hadde tatt fly aleine hva slags bekreftelse må jeg ha

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du skal ut og reise!

Slik jeg har forstått det lurer du på om man kan reise alene med fly til et annet land i Europa når man er under 16 år. Du skriver også at du lurer på om du vil få spørsmål om hvorfor du bare skal ha en enveisbillett.

I forhold til om du kan fly alene når du er under 16 år er det slik at foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge du er under 18 år. Derfor er det slik at de fleste flyselskap krever skriftlig godkjenning fra foreldre eller foresatte hvis noen under 18 år skal fly alene. Det er likevel slik at de ulike flyselskapene har ulike regelverk knyttet til at unge under 18 år reiser alene, så du må sjekke opp regelverket til det flyselskapet du velger. Det kan du enkelt gjøre ved å gå inn på hjemmesiden til flyselskapet du skal bruke.

Det viktigste for flyselskapet er at alle passasjerer følger de reglene de har satt, og det finnes ingen lov som sier at du ikke kan velge annen transport tilbake. I forhold til om du vil få spørsmål fra personalet på flyplassen er det vanskelig å svare ja eller nei. Flyplasspersonalet og de som jobber i de ulike flyselskapene ønsker jo at alle passasjerene skal ha det bra, og det er vanlig å passe litt ekstra på de unge som flyr alene. Hvis du synes det er ubehagelig at noen vil stille deg spørsmål, hjelper det kanskje å tenke på at spørsmålene handler om at de bryr seg om hvordan du har det.

 

Håper dette svaret er til hjelp. Hvis du lurer på noe mer må du gjerne ta kontakt igjen.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise