Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få penger til skoletur?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Vi er ei gruppe på 10stk som skal til tyskland neste skoleår på skoltur siden vi har tysk som valgfag. Vi går da i 10.klasse og vi får lov av lærer og rektor,men vi trenger penger får å finansiere turen. Skolen og kommunen har ikke råd til å betale turen, så jeg lurer på hvordan vi kan få penger nok til å reise til tyskland i fem til sju dager? Er det noe vi kan søke støtte om og evntuelt hvor? Er det noen konkurranser vi kan melde oss på får å vinne en tur til tyskland eller lignende? Vi kan ikke selge lodd siden det ikke er lov, men vi kan selvsagt selge karameller og slik men da må vi selge mye siden vi bor i ei lita bygd uten så mange innbyggere. Hva skal vi gjøre får å skaffe nok penger til å reise til tyskland på skoletur for 10stk med 2 lærere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Noen kommuner har egne støtteordninger eller stipend man kan søke på. Det er heller ikke uvanlig at skolen selv har ordninger som kan hjelpe dersom noen elever har dårligere råd og problemer med å få blitt med. I tillegg kan dere sjekke ordninger som Frifond og Aktiv ungdom, men i en den tilfeller er det vanskelig å få slike midler til prosjekter i regi av skolen.

Lag dere gode planer for inntjening, jobbing og sparing. Noen klasser skaffer seg avisruter eller en fast vaskejobb for å tjene inn penger. Eller man samler tomflasker, holder kakelotteri, deltar på varetelling i butikker osv. Sett dere ned sammen for å finne idéer til hvordan dere kan jobbe inn en del av summen dere trenger.


Lykke til med planleggingen, og sparingen! 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise