Hopp til hovedinnholdet

Har dere tips til hvordan vi kan reise til utlandet noen måneder?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 13 år og meg og 2 venner har lyst til å reise vekk i noen måneder alene på overnattingsskole med mange andre elever fra andre land. Litt collage type skole, bare for mindre barn. Er ikke så farlig hvor vi reiser men bare at det er et engelsktalende land. har dere noen nettsider eller tips til oss hvor vi kan finne bra skole osv. Vi reiser alene uten foreldre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at dere vil dette! Det fins mange type måter man kan reise ut i verden på, og det fins mange ulike sommerskoler og sommerkurs. 

Kanskje er språkreiser noe for dere? Det fins mange ulike språkreiser, noen varer noen uker, andre varer mange måneder. På noen språkreiser bor man hjemme hos vertsfamilien, på andre kan man bo på "campus", som er at elevene bor sammen på skolen. Hos språkreisebyrået STS kan man f.eks bo på campus.

Vi har skrevet en god artikkel om språkreise som heter Nyttig å vite om språkreise - den bør du lese. UngInfo har også skrevet mye bra om språkreiser her.

Det går også an å ta mange forskjellige kurs og sommerskoler i utlandet. Det kan du lese om i denne artikkelen.

Snakk gjerne med foreldrene deres om dette. Og spør også rådgiveren på skolen deres - kanskje han/hun har noen tips og vet noen bra opplegg?

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise