Hopp til hovedinnholdet

Noen venner skal på jentetur til paris i sommer, de er fra 16-18 år og lurte på om jeg ville være med? er det lurt, jeg har aldri hvert uttenfor Norge før, men det hørtes gøy ut.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, noen venner skal på jentetur til paris i sommer, de er fra 16-18 år og lurte på om jeg ville være med? er det lurt, jeg har aldri hvert uttenfor Norge før, men det hørtes gøy ut. en tante av en i denne gjengen her et feriehus dær som vi får bo i å en gartner sku se til oss mens han så til ¨plantene og sånt? er det lurt å være med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker dette blir et spørsmål du må ta opp med foreldrene dine. De kjenner deg best, og det er derfor naturlig at de er med på å ta denne avgjørelsen.
I en alder av 16 år er man fortsatt ung, og hvor vidt de opplever det som ansvarlig og moden nok til å til en slik ferietur, blir noe dere må snakke sammen om.
Det er ikke så vanlig at unge på din alder får reise alene ut i verden. Det er et stort ansvar. Jeg har en følelse av at du nøler litt, og kanskje også forstår at det kan bli vanskelig å få lov til å reiser.
Det eneste du kan gjøre er å snakke med foreldrene dine om planene. Du er fortsatt veldig ung, og spørsmålet er om du er moden for et slikt ansvar enda. 

Snakke med foreldrene dine, så vil dere i fellesskap finne ut om dette er aktuelt for deg eller ikke.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise