Hopp til hovedinnholdet

Tips til hvor jeg kan reise utenfor Europa? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 17 år og fyller 18 i slutten av året. Jeg har lenge spart til bil lappen, men har nylig bestemt meg for å utsette lappen, og heller reise alene. Jeg lurte på om dere hadde forslag til steder jeg burde oppleve utenfor Europa. Helst ikke ekstremt religiøse land. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så gøy at du har lyst til å reise rundt og oppleve verden. 

Det finnes mange spennende steder å dra utenfor Europa. Både Asia og Latin- Amerika er veldig populære reisemål for unge som vil reise på backpacking. Det finnes både organiserte turer der du kan dra med andre unge, eller du kan reise på egenhånd og møte andre langs veien på for eksempel ungdomshosteller.

Nøyaktig hvilke land du bør oppleve er vanskelig for oss å si noe om, ettersom det kommer litt an på hva slags tur du vil ha. Spørsmål som kan være lure å tenke på er om det er det storbyer, strender eller andre naturopplevelser som frister, om du har lyst til å lære språk eller jobbe underveis, og selvfølgelig hvilke land  du selv synes virker spennende. 

Kilroy sine nettsider finner du en del tips, både om hvor du kan dra og hva som er lurt å tenke på før du reiser. Disse legger også opp turer for deg, men husk at dette er et reiseselskap og koster derfor ofte mer enn å legge opp turen selv. Fordelen er at du får hjelp til planlegging og forberedelser. Uansett kan det være verdt å titte innom sidene deres for å få noen ideer og tips. 

Ønsker deg lykke til med planlegging og reise! 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise