Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg alltid til å reise uten foreldre og familien. Er dette uvanlig og har dere noen tips som kan hjelpe meg? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg gruer meg alltid til å reise uten foreldre og familien. Det er så vanskelig for meg at til og med når jeg skal på en hyttetur fra fredag til søndag gruer jeg meg hele uka. Er dette uvanlig og har dere noen tips som kan hjelpe meg? Håper på svar:-) Hilsen jente(13)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for ditt spørsmål til ung.no.

Det er faktisk veldig vanlig å ha hjemlengsel eller å være redd for å sove borte fra familien sin, selv om man er 13 år. De fleste kjenner savn til mennesker eller steder de er glad i når de er borte. For noen blir følelsene veldig sterke. Det er fint at du kjenner dine egne følelser godt og kan beskrive dem. Da blir det lettere å få hjelp.

Dette begrenser jo gjerne ting for deg. Er det noen som vet at du har det sånn? Foreldrene dine for eksempel? Det er lurt at du snakker med dem om hvordan du har det, da kan du kan få hjelp. Fortell dem det du har skrevet til oss. 

Og så er det som regel slik at når en har gjort noe som en gruer seg til flere ganger viser det seg at ting ikke var så vanskelig likevel. Derfor kan det også være lurt å "øve seg litt" på å overnatte hos andre. Kanskje du kan sove hos en slektning eller venn av familien som bor i nærheten. Hvis du gjør det noen ganger er jeg sikker på at du vil oppleve det bedre. Og faktisk etterhvert er det du som ber om å få overnatte hos andre fordi du synes det er gøy.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg - jeg ønsker deg lykke til.

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise